Дебютът на Спортинг Брага в груповата фаза на най-комерсиалния турнир със сигурност ще бъде малко горчив, след шестицата в мрежата на "Емирейтс стейдиъм", съобщи Гонг. 

Арсенал започна повече от добре своето представяне, и се възползва максимално от сравнително лесния жребий, който изтегли в групата. Още в осмата минута Маруан Чамак бе фаулиран в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Оттам Сеск Фабрегас не сбърка и откри резултата за домакините.

20-тина минути по-късно Андрей Аршавин стреля точно в долния ляв ъгъл и покачи на 2:0. Чамак на практика уби всякаква интрига в 34-та минута, когато отблизо не сгреши и намери мрежата на португалския тим.

В 53-та минута Фабрегас реализира втори гол в мача, с глава, след което Арсен Венгер стартира и със смените, вкарвайки в игра Карлос Вела и Денилсон. Само шест минути на терена трябваха на Вела, за да се разпише и той, от вратарското поле с точен удар. В 84-та минута отново той оформи и крайния резултат 6:0, за да донесе пълен разгром, и пълна кошница за Брага.

През близо 60 хиляди на "Емирейтс", Арсенал доминираше тотално, и това се доказа с резултата след първите 90 минути от група "Н" на Шампионската лига.

Дарио Сърна в 71-та минута донесе успеха на Шахтьор в другия двубой от групата срещу Партизан, и така Арсенал и тимът от Донецк оглавиха класирането след първи кръг.

Партизан изигра нелош мач, и бе равностоен на своя съперник през по-голяма част от него, но допуснатия гол лиши сърбите от точката.