Английският национал определи представянето на Бербатов като "превъзходно", а вторият гол на българина като "попадение от световна класа".

"Когато успееш да се върнеш в мача след два гола на "Олд Трафорд" е наистина фантастично, но точно тогава дойде хеттрикът на Бербатов. Той бе превъзходен в този мач, а вторият му гол бе от световна класа", заяви Джерард след загубата на "Олд Трафорд".

Въпреки поражението лидерът на мърсисайдци остана доволен от представянето и играта на тима. Според Джерард следващите четири мача ще бъдат ключови за отбора на Рой Ходжсън.

"Ще отнеме време преди новия мениджър да прокара идеите си. Разбира се подобряваме играта си и представянето ни в мача беше наистина добро. Ако играем по този начин съм убеден, че ще победим повечето отбори във Висшата лига. Каквото е станало е станало и сега трябва да говорим само за следващите ни мачове. Имаме двубой за Купата на Лигата срещу Нортхемптън – турнир, който е много важен за нас, а след това играем срещу Съндърланд. Трябва да спечелим всичките си четири мача преди паузата в първенството", коментира Джерард.

"Разочаровани сме от резултата и от това, че си тръгваме без нищо спечелено, но сме наистина доволни от начина по който играхме. Когато играеш на "Олд Трафорд" е много важно да владееш топката. Мисля, че се справихме и си подавахме много добре. През второто полувреме направихме наистина добри неща, но това не се оказа достатъчно. Трябва да създаваш шансове и да бележиш. Вкарахме два, но не бе достатъчно", сподели още капитанът на Ливърпул, цитиран от Гонг.