Голове отбелязаха Даниел Димов и Николай Бодуров, които бяха извикани за първи път в националния отбор за мачовете с Уелс и Саудитска Арабия. Христо Янев и Флорин Брату пък реализираха останалите голове за Литекс.

Двубоят на Градския стадион в Ловеч започна с натиск на домакините, които стигнаха до първия си гол в 33-та минута. Христо Янев бе точен от пряк свободен удар от границата на наказателното поле, след като прехвърли стената и вкара в долния ляв ъгъл на вратата на Пиргов, предаде Гонг.

Изненадващо с оглед събитията на терена, Черно море стигна до равенството в 40-та минута. Точен бе новият национал Даниел Димов, който вкара с точен удар от над 20 метра и много слаба реакция на стража на Литекс Виничиус.

"Оранжевите" отново излязоха напред в резултата в 64-та минута, когато точен бе другият новоизлюпен национал Николай Бодуров. След центриране на Христо Янев отляво, топката попадна в защитника, който с удар от въздуха даде нова преднина на своя отбор.

След гола, Литекс продължи да бъде по-добрият отбор и в самия край на мача стигна до трети гол. Дока центрира в наказателното поле, където Александър Александров игра с ръка и Ахмед Ахмед отсъди дузпа. Зад топката застана влезлият като резерва Флорин Брату, а ударът му бе спасен от Илко Пиргов. Ахмед Ахмед обаче реши, че изпълнението трябва да се повтори, най-вероятно заради излизане на Пиргов напред. При втория си опит румънецът не сбърка и оформи крайното 3:1.

С успеха Литекс се изкачи на второ място във временното класиране с 19 точки, на 2 зад лидера Левски, който има и мач по-малко. Черно море е осми с 12 точки.