Капралов наследява на поста Валентин Михов, който се оттегли през юли. Изборът се направи от 28 клуба - 16 от "А" група и 12 от втора дивизия, като единствено Доростол (Силистра) и Лудогорец (Разград) няма да имат право на глас, защото са закъснели с подаването на молбите и все още не са официални членове на ПФЛ.

Вальо Михов: Щастлив съм, че се отказвам


Около Стефан Капралов бяха групирани значителна част клубове от "А" група, в това число и повечето от водещите. Според публикации той е получил подкрепа от Левски, ЦСКА, Славия, Академик (Сф), Калиакра и поне още 4 или 5 от елита плюс голяма част от отборите в "Б" група.

От оттеглянето на Валентин Михов на 23 юли т.г. до този момент временно изпълняващ длъжността президент на ПФЛ бе изпълнителният директор на "Левски" Константин Баждеков. Той обаче предпочете да не се кандидатира за постоянно, тъй като има прекалено много задължения в управата на сините.

Стефан Капралов (55 г.) - бивш футболист на Славия и Академик (Сф). Треньор по футбол, преподавател във ВИФ. Бивш зам.-председател на Славия. От 1999 до 2005 г. работи в БФС, първоначално като шеф на спортно-техническото направление, а след това и начело на временната комисия по лицензирането на футболните клубове. Той беше първият, който се опита да внедри критериите на УЕФА в българския футбол.

От 2003 до 2005 г. е изпълнителен директор на БФС.

Останалите кандидати бяха:

Николай Гигов (49 г.) - най-дългогодишният президент на футболен клуб в България. През 1992 г. поема Локомотив (Пд), две години по-късно е избран за президент на Локомотив (Сф). Член на Изпълкома на БФС. Бизнесмен със значително състояние и управленски опит. Футболът е голямата му страст. Гигов напусна Общото събрание на ПФЛ преждевременно, оттегляйки своята кандидатура. Причината е, че останалите членове на организацията не са дали гаранции на президента на Локо Сф, че профилигата ще администрира първенството, както е в повечето европейски страни.

Николай Гигов се отказа от ПФЛ


Петър Величков (39 г.) - бизнесмен, работи в международния екип на ОМВ. Започва работа там през 1999 г., когато компанията стартира търговските си операции в България. Постъпва първоначално като регионален мениджър, след това се издига нагоре в компанията. Специалист по маркетинг и мениджмънт. В БФС е член на дисциплинарната комисия.

Основната задача на ПФЛ към този момент е администрирането на турнира за Купата на България. Валентин Михов искаше тя да получи администрирането и на футболния шампионат, но не можа да се разбере с БФС и това беше една от причините да се оттегли.