Шампионите не срещнаха особени проблеми срещу един от лидерите в Западната "Б" група и в сравнително променен състав успяха бързо да си решат мача.

Още в 10-та минута Христо Янев центрира от корнер отляво на вратата на Яначков, а Барт оставен непокрит на първа греда се разписа с глава за 1:0.

В 24-та минута ловчанлии вече водеха с 2:0 след идентично положение пред вратата на Чавдар. Отново Христо Янев центрира от корнер, но този път отдясно на вратата на Етрополе и другият французин в състава на Литекс Нифлор надскочи двама защитници и отбеляза за 2:0.

Литекс владееше изцяло играта през това първо полувреме, като опитваше предимно пробиви през центъра и от дясната зона.

На почивката наставникът на оранжевите Любослав Пенев извърши седем промени в състава си и размести останалите състезатели на терена.

Първи минути макар и в неофициален двубой записа френския защитни Тони Диане. 20-годишният френски футболист зае мястото в центъра на отбраната редом до Пламен Николов.

Появилият се на почивката Светослав Тодоров оформи резултата за 3:0 в 51-та минута, след хубава ловешка атака. Янев изведе в дълбочина Момчил Цветанов по лявото крило, той настигна топката почти до аут линията и центрира перфектно към Тодоров, който от 7-8 метра с глава реализира във вратата на Чавдар.

В следващите минути Чавдар също опита няколко по-интересни атаки, но защитата на Литекс действаше достатъчно съсредоточено, за да предотврати гол във вратата на Евгени Александров.

Литекс имаше възможност да направи резултата доста по-изразителен но в последните 10-ина минути при две почти еднакви ситуации Цветанов центрираше отляво, а Флорин Брату и Том направиха уникални пропуски стреляйки в аут на метри от вратата, предаде Гонг.