Според Бербатов гениалният му гол със задна ножица срещу Ливърпул е станал и благодарение на Уейн Руни.

"Виждах, че центрирането идва към мен и подвикнах на Руни да ми остави топката. След това я поех с коляно и видяхте какво стана. Не бях сигурен, че Уейн ме е чул, но в съблекалнята той ми призна, че тъкмо заради това я е оставил. В такива моменти нямаш време да мислиш. Всичко става инстинктивно," разкрива Бербатов.

Нападателят признава, че не се сърди на критиците, които смятат че не е достатъчно полезен на терена.

"Не можеш да се ядосваш на това. Всеки си мисли, че разбира от футбол. Навсякъде по света хората се считат за експерти. Според мен обаче не единствено головете правят един футболист добър и завършен. Става дума за визията върху играта, докосването, решенията, които взимаш на терена. Знам много нападатели, които вкарват достатъчно голове, но не притежават техническите способности, които бих искал да виждам в един футболист," обяснява Бербо. 

Интересен е и отговорът на Бербатов на въпрос дали иска да бъде халф: "

"Понякога се опитвам да играя като защитник по време на тренировките. Но всички ми крещят: "Отивай напред, отивай напред!". На мен всеки миг ми доставя удоволствие. Човек никога не знае".

"Много футболисти започват като нападатели и след това преминават в средата на терена. Моят баща беше нападател, след това стана защитник," допълва още той.

"Целта оттук нататък пред мен е да се опазя от контузии. След това ще мисля за цели, които искам да постигна. Трябва да помагам - дали с голове, дали с асистенции," категоричен е бившият капитан на България, цитиран от ТопСпорт.