NESV, водена от Джон Хенри, успя с много мъки да придобие клуба от Том Хикс и Джордж Джилет в петък. Хенри и един от бизнес партньорите му Том Вернер присъстваха на неделното мърсисайдско дерби с Евертън, което обаче бе загубено с 0:2.

Говорейки за купуването на тима за 300 милиона паунда, Хенри отрече слуховете, че компанията му е платила по-малко, отколкото е трябвало.

"Знам, че някои хора казват, че това е малка цена за такъв клуб, но ние не гледаме така на нещата", сподели американският милионер, цитиран от БГНЕС.

"Ние сме усърдни, а когато си усърден искаш да откриеш всички грешки. Ние открихме много. Има много работа по този клуб и ще отнеме дълго време. Има големи финансови въпроси, но все пак решихме, че искаме да се състезаваме на това ниво.

Трябва да сме умни, дръзки и агресивни, защото това е голямо предизвикателство. Има много причини, поради които можеше да се откажем. Имаше много пъти, когато си мислехме, че това е прекалено голямо предизвикателство, но клубът си струва - и ние сме развълнувани от това", каза още Хенри.