Президентът на "армейците" Димитър Борисов лично обяви, къде на шега, къде не, че за коледен подарък ще връчи на феновете на отбора Александър Томов.

"Нямам намерение да се връщам обратно в клуба, не знам от къде идва този небивал интерес към мен. На мен може да гледате само като бивш президент на ЦСКА и фен на отбора, както и на българския футбол", сподели Лупи, към чиято пресконференция имаше небивал медиен интерес.

"Истината е, че ме боли за това, което става в клуба. Тези момчета от "Титан" изобщо не плащат. Ситуацията в клуба е просто трагична. Аз оставих ЦСКА с една шампионска титла и на няколко точки от втора, а вижте сега какво е положението в отбора - ЦСКА няма шанс за титла през този сезон и трета поредна година ще остане без трофей.

Освен това, отборът играе зле, чуди се и се мае как да вкара гол на отбор като Калиакра. Ситуацията е трагична и на мен ми е мъчно като гледам как любимият ми отбор страда по този начин. Взимат се и се продават по 30 футболисти, незнайно защо ли. От това всичко няма смисъл", допълни бившият президент на ЦСКА.

Той засегна и отнемането на лиценза, което датира от преди няколко години.

"Отнеха лиценза на ЦСКА в една далавера, в която някои хора се нагушиха здраво. Каква полза имаха тези хора да изгонят хора като Жеваго и Лакшми Митал, брат на Прамод Митал?. Лакшми даваше 12 милиона годишно за отбора и дори при мен е писмото от него, все още. Никога през живота ми не съм откраднал от нещо някой".

"Не мога да кажа точно каква сума дължат "Титан". Нека реално да се видят дълговете на клуба, които той има. Не мога да кажа и текущо какво се плаща и какво не се плаща в ЦСКА. Всички дългове и т.н бяха приспаднати от цената и ние сме си чисти, сега обаче ситуацията не е същата. Когато Митал продаде клуба, дълговете бяха приспаднати от цената, така че собствениците не трябва да се оправдават с това, което са наследили".

"Смяната на Любо Пенев бе абсурдна, наистина. Днеска той е най-доброто явление, което имаме от златното поколение като треньор. Той се е учил пряко от неговия чичо. Днес той е в съперника на ЦСКА. Най-добрите юноши са по-другите отбори. Ние преди години направихме солидна селекция за 2 милиона евро и дори излязохме на печалба - взехме с милион и половина евро повече. Правиха се добри сделки, благодарение на които клубът печелеше. Трябва да вложиш, за да искаш печалба. Не може само да чакаш и да лапаш".

"Освен това по мое време в отбора играеха 7 юноши, които са се развили като футболисти под ръководството на Спас Джевизов, Димитър Пенев, Джони Велинов, а сега вижте какво става? Няма как да влезеш в Европа, ако отзад ти е мижава компания. Зад всеки един успешен отбор стои голяма компания, това е истината. Футболът струва пари. От този спорт се печели с големи инвестиции. Това е все едно като голям завод, трябва да вложиш. Кремиковци можеше да си позволи спокойно да даде 5 или 6 милиона евро за ЦСКА годишно и да получи косвения ефект от това и точно това бе замисъла във всичко".

"Прамод Митал обаче сега няма как да дойде никога в България, не е пристигал тук от 2 години. За съжаление изгониха тези хора, които искаха да инвестират".

"Аз можех да бъда собственик на ЦСКА, но не станах и не исках, защото нямам излишни 5 милиона евро, които да инвестирам като годишен бюджет. Това е минимумът, с който отборът може да съществува спокойно".

"Реално погледнато у нас няма как да има голям футбол, тъй като никоя българска компания не би рискувала да извади подобна сума, за това и нивото ни е такова. Гриша Ганчев дава нещо човекът, макар и малко, и може да успее, но вижте реално, конкуренцията е нищожна".