Уругвайксият национален отбор по футбол винаги е сред най-колоритните на световните първенства, а никой не остава безразличен към огромната страст, с която всеки национал на страната излиза на терена в мач от Мондиала.

Този път обаче уругвайците впечатлиха и извън терена, с оригиналното представяне на своите 26 герои, които ще преследват мечтата си в Катар.

Макар и само с 3,4 милиона души население, заради двете световни титли в своята история, Уругвай има самочувствието на голяма футболна сила и отива на всеки голям форум със само една цел - да го спечели.

Нещата не са по-различни и този път, като с видеото на име "26 играчи, 3 милиона фена и 1 мечта", урусите представиха своя състав.

Представяне се случва, като фенове вдигат екипите на с имената на отделните играчи, а това се случва в родния град на всеки един от тях.

Изключително оригинален подход, за разлика от този на останалите тимове, а видеото показва как за пореден Мондиал сърцата на отбор и фенове ще трептят в един ритъм.

Иначе самият състав не предложи изненади. Старите кучета като Луис Суарес, Единсон Кавани, Диего Годин, Фернандо Муслера и Мартин Касерес са на линия.

Именно те са последните останали футболисти, които бяха част от паметния Мондиал през 2010-а, когато Уругвай достигна полуфиналите.

В състава е и най-голямата актуална звезда на тима - Федерико Валвереде от Реал (Мадрид).

Уругвай е в последната осма група в компанията на Португалия, Гана и Южна Корея.