Невиждана до момента ситауция се разигра по теренита на долните групи в бразилския футбол.

Не е рядкост на полупрофесионално или аматьорско ниво съдиите да са обект на агресия, но до този момент това не се бе случвало срещу съдийка.

Треньорът на Деспортива Феровиара - Рафаел Сориано, обаче изобщо не се поколеба на посегне на страничната съдийка в мача на неговия тим срещу Нова Венеция, като го направи по-изключитлено грозен начин.

На полувремето на мача Сориано очевидно имаше доста претенции към съдийската бригада, като гневен нахлу на терена и започна да крещи на главния съдия, заради което получи жълт картон.

Секунди по-късно страничната съдийка Марсели Нето се опита да се намеси и да успокои треньора, но в сцена сякаш от кръчмарска свада, Сораино я удари с чело в устата.

Шокираните от видяното играчи бързо отидоха към съдийката, за да проверят нейното състояние, а Сориано видя червеният картон и потегли към съблекалнята, сякаш нищо особено не се е случило.

Минути по-късно, още преди самият мач да е свършил, от клуба му съобщиха, че той вече е уволнен заради стореното.

Очевидно обаче Сориано не пада по гръб, защото след мача изпрати официално съобщение до медиите в Бразилия, в което отрича да е ударил съдийката, а дори твърди, че тя се възползва от ситуацията, защото е жена.