Легендата на българския футбол и кандидат за президент на БФС Димитър Бербатов стрелял с газов пистолет в колата си и за малко не се задушил. Това разказа той при участието си в подкаста на Тото. Инцидентът станал още по времето, когато Бербо носил екипа на Леверкузен.

"Имаше моменти, когато след тренировка няма какво да се прави и аз обикалях с колата улиците, така един път случайно попаднах на магазин за оръжие. Влязох вътре и казах: "Дайте ми този пистолет и тази пушка".

Той разказа, че явно филмите за гангстери са му повлияли така. Една вечер взел пистолета, качил се в колата и отишъл до празен паркинг, за да постреля.

"Попаднах на бабуна на пътя, а пръстът ми беше на спусъка и в този момент гръмнах. Този газ така се разнесе навсякъде, влезе в очите, започна да мирише, да ми люти, да ми сълзят очите, не помня как се прибрах до нас", обясни още футболистът.

Ден по-късно решил да опита възможностите си с пушката, като поставил бутилка на улицата и стрелял по нея от балкона си.

"Всичко с пушката беше наред, докато не дойде брат ми на гости", каза Бербо.

Той бил на тренировка, а братът направил номера на батко си, но уцелил прозореца на съседите и го видели минаващи хора. Те повикали полиция, а малко по-късно ченгетата конфискували оръжието на футболиста. Всичко завършило без последствия, а Бербатов напомни на всички, които се забавляват с историята му, да не правят това у дома си.