ФИФА се опита да потули скандал, възникнал между мароканската звезда Ашраф Хакими и президента на централата Джани Инфантино след края на мача за третото място в Катар.

Мароканците загубиха с 1:2 от Хърватия, а след последния съдийски сигнал имаха огромни претенции към катарския рефер на мача.

На няколко пъти по време на мача играчите в червени екипи наобиколиха рефера, а подобна бе гледката и след последния съдийски сигнал, докато хърватските играчи празнуваха победата. Споровете са се пренесли и в тунела, където малко преди церемонията за хърватското награждаване, Ашраф Хакими е видял Джани Инфантино и лично му е потърсил сметка за съдийството.

По информации на присъстващите репортери, между играча и президента е имало разправия на висок тон, докато съотборници на Хакими не са го издърпали встрани.

Най-скандалното от цялата ситуацията е, че по информация на присъстващите наоколо представители на медиите, хора от ФИФА са ги помолили всички кадри и снимки със спора между Хакими и Инфантоно да бъдат изтрити.

"Явно тези сцени ги засрамват. Наивно е обаче да си мислят, че от десетки журналисти, никой няма да съобщи за случилото се. В крайна сметка това е нашата работра", съобщи представител на шведската SVT Sport.

Хакими бе попитан за възникналата ситуация, като играчът на ПСЖ отрече да е имало скандал, а само размяна на няколко реплики.