В събота предстои финалът в Шампионска лига.

Мачът противопоставя най-успешния тим в турнира "Реал" (Мадрид) и смятания за изненадващ финалист "Ливърпул".

Мястото на двубоят пък е украинската столица Киев.

Двата тима ще излязат на 70-хилядния "Олимпийски стадион".

Снимка: Getty Images

Галерия от стадиона можете да видите тук!

Това ще бъде шестият европейски финал в Източна Европа, след трите в Гърция, и по един в Москва и Белград

За "Олимпийския стадион" обаче, това в никакъв случай няма да е първото грандиозно събитие. Именно на арената в Киев се проведе финалът на Европейското първенство през 2012 г. между Испания и Италия (4:0).

Embed from Getty Images

Стадионът е вторият най-голям в Източна Европа след "Лужники" в Москва, като отваря врати преди 95 години - на 12 август 1923, а името му тогава е "Червен стадион Троцки".

През годините носи различни имена, а най-използваното е "Републикански стадион", получава името "Олимпийски" през 1996 г.

Embed from Getty Images

Последната реконструкция на съоръжението е през 2011 г., за Европейското първенство. От този момент, освен националният отбор на Украйна, стадионът се използва и за европейските мачове на гранда "Динамо".

Около самия финал имаше обичайните проблеми, с цените на хотелите. Местата за настаняване в украинската столица поскъпнаха многократно в дните около мача, а това отказа доста фенове от пътуването.

Все пак хиляди ще бъдат в Киев, шравейки шоу около "Олимпийския стадион", а от "Реал" и "Ливърпул" се очаква да го направят на терена.