Плеймейкърът е доказана фигура с по три титли на Аржентина и Чили, както и с още пет триумфа в международнит надпревари - три в Копа Судамерикана, един в Рекопа Судамерикана и един в Копа Либертадорес. Престоите му в Бока Хуниорс и Универсидад де Чиле са най-знакови за кариерата му, но по всяка вероятност най-запомнящото се негово изпълнение не е брилянтна асистенция от дълбочина или перфектно центриране от крилото.

А обяснението му защо е закъснял за тренировка по време на престоя си в Универсидад, където играе за треньора Хорхе Сампаоли. Това потвърждава бившият му съотборник в Сантиаго - Густаво Лоренцети.

"Гийермо обясни, че е закъснял за тренировка, защото е бил отвлечен от извънземни. Може би някои играчи биха изчезнали за два дни, след което биха се върнали с това обяснение. Но не и той, защото бе наистина стриктен и честен", разказва днес, години по-късно, Лоренцети.

"Обясни ни в детайли как изведнъж се е изгубил и е бил отвлечен от извънземните. Разказа ни как вадят душата ти, анализират я и в същото време се грижат за теб, докато всичко това продължава. Беше нещо такова. Аз лично вярвам в извънземен живот и вярвам на Гийе. Вярвам, че наистина е бил отвлечен. Също така си мисля, че е казал абсолютно същото и на Сампаоли", добавя Густаво.

Марино прекрати активната си кариера през 2015 година, като можем само да гадаем дали след това е имал още близки срещи със зелените човечета...