Капитанът на световните шампиони от Франция - Юго Лорис, като всеки останал лидер на участниците на Мондиала бе подложен на разпит от медиите, а въпросите бяха добре познати.

Домакинството на Катар и всички нередности около него, а към Лорис имаше и конкретен въпрос свързан с колебанието му да носи капитанска лента в цветовете на дъгата, символизираща подкрепа към ЛГБТ общността.

За разлика от повечето си колеги в тази роля, Лорис изрази малко по-различно, но откровенно и доста интересно мнение.

35 годишният страж на Тотнъм, който навъртя 139 мача за Франция и спечели световната титла преди четири години призова всички медии да спрат с пренасянето на напрежението около домакинството на Катар върху играчи.

А причината е най-очевидната - просто играчите не са хората, от които зависят тези неща, особено в навечерието на Мондиала.

"Вижте, има прекалено много напрежение върху играчите по този въпрос, а в крайна сметка ние сме в дъното на веригата. Ако искате да вкарвате напрежение, защо не го направихте преди 10 години? Сега е твърде късно, не мислите ли?

Трябва да разберете, че за нас това е огромен шанс и чест, която се открива веднъж на четири години, за много от футболистите така и не се открива никога. Нашият фокус трябва да бъде само на терена.

Всичко останало е политика, а ние сме атлети, не политици", заяви той по въпроса с домакинството.

По въпроса с капитанската лента в цветовете на дъгата, той сподели:

"В крайна сметка аз като капитан, трябва да имам лично мнение по въпроса.

Когато сме във Франция, ние посрещаме нашите гости и очакваме от всички тях да спазват нашите порядки и традиции.

Сега съм в Катар и мисля да постъпя по същия начин, да се съобразя с тяхна култура. Просто е".

Снимка: БТА