Кубрат Пулев използва пълноценно времето до следващата си изява на професионалния ринг. Двукратният претендент за световната титла в тежка категория завърши успешно магистърската специалност "Политика и бизнес" в УНСС.

Той защити магистърската си теза "Динамика на политическата (не)стабилност в България след влизането в ЕС", като научен ръководител му беше доц. д-р Елена Симеонова - заместник-декан по учебната работа във факултета "Международна икономика и политика" и в.и.д. ръководител катедра "Политология", информира bTV Sport.

Доц. Симеонова сподели, че тази година от програмата са се явили шестима студенти за защита през юни.

"Повечето отлагат за есента, защото така имат повече време да си направят разработките. Групата, в която беше Кубрат Пулев, беше много силна. Мога да кажа, че присъствието му действаше мотивиращо на всички. Може би повечето от тях очакваха той да се появи и после да изчезне. Но докато бяхме присъствено, той идваше абсолютно всеки ден от понеделник до петък", разказа впечатленията си тя.

Доц. Симеонова допълни, че е впечатлена от начина му на представяне. По време на защитата Пулев отговорил на всички поставени му въпроси, включително и на тези, зададени от негови колеги, присъствали в залата.

По думите й Пулев бил много изпълнителен и съвестен студент. Когато заминал за САЩ през май, за да се бие с американеца Джери Форест, изпращал дистанционно разработките за отделните дисциплини.

Кобрата и останалите дипломанти от магистърската специалност "Политика и бизнес" в УНСС ще си получат дипломите в края на учебната година. Пулев още отсега е предупредил, че най-вероятно пак ще му се наложи да пътува до Америка.