Футболната легенда Златан Ибрахимович даде първото си телевизионно интервю, откакто сложи край на звездната си кариера. Шведът се изповяда пред популярния журналист Пиърс Морган, нашумял с разговорите си с Кристиано Роналдо и Луис Рубиалес.

Ибра засегна любопитни теми, като не изневери на стила си и често си позволяваше пиперлив език. Попитан защо Ерик Тен Хаг не успява да постигне резултати начело на Манчестър Юнайтед, Златан отсече:

"Той дойде в Юнайтед от Аякс. Разликата е голяма. Знам го, защото съм бил в и двата клуба. Има съвсем различен тип дисциплина. Аякс е клуб на талантите. Те разполагат с най-добрите такива, но нямат големи звезди. Какъв опит има този треньор? Да работи с млади таланти. В Юнайтед манталитетът е друг. Предполага се, че там играчите са големи звезди. Не мисля, че можеш да имаш едно и също отношение. Юнайтед трябва да печели всеки трофей, за който играе. В момента мисля, че треньорът живее в две различни ситуации".

Морган пита Ибрахимович, който днес става на 42 години, дали е от онези футболисти, които казват, че вкарването на голове е по-добро от секса, а шведът отговори в свой стил:

"Сексът е по-добър. Всеки, който мисли обратното, има проблем в леглото."

Той говори и за отношенията си с Пеп Гуардиола в Барселона, като разказа култова история за враждата между двамата:

"Гуардиола? На първата среща той ми каза, че играчите не идват тук с Ферари. Затова отидох и си купих Ферари", откровен е Златан.