Изключително куриозна случка се разгира по време на вчерашния осминафинал на Мондиала, в който Франция победи Полша с 3:1.

Малко преди края на първото полувреме френският защитник Жул Кунде се забърка в нелепа ситуация, когато съдиите установиха, че той играе със златна верижка.

Както добре знаем, това е строго забранено във футбола вече над 15 години, но очевидно Кунде съвсем бе забравил да свали своя накит преди мача. След около 40 минути игра един от реферите забеляза тази нередност и веднага даде сигнал да бранителя да я свали, което наложи човек от щаба на Франция да се мъчи да стори това около минута.

Разигралата се нелепа случка вбеси селекционера Дидие Дешан, който заяви, че Кунде трябва да е балгодарен, че не е бил край него в този миг.

"Остава да започнат да излизат с часовнити и слънчеви очила, това е абсурдно", каза Дешан.

Самият Кунде не отдаде особено внимание на случилото се и заяви пред медиите, че просто е забравил и не вижда особен проблем в това.

Действията му станаха хит в социалните мрежи, които бяха заляти от колажи с Кунде, който играе с ланци, шапки, пръстени и всякакви други забранени модни аксесоари.