Лудостта, обхванала цяла една нация след Световното първенство в Катар се завръща с пълна сила, ако въобще си е тръгвала от душите на аржентиските фенове.

Около 2 милиона са душите, които са заявили билет за първие два мача на световния шампион Аржентина след онзи финал срещу Франция през декември.

Става въпрос за непретенциозни контроли, които при други обстоятелства не биха предизвикали чутовен интерес, а и вероятно не биха се провели изобщо на аржентинска земя. Световните шампиони решиха да изиграят мачове срещу Панама и Кюрасао в рамките на пет дни следващата седмица, а целта е ясна - шоу за хората.

Първият епизод на лудостта се очаква да е на 23 март на митичния "Монументал" - домът на Ривър Плейт и арена на толкова емблематични за Аржетнина мачове. Тогава Меси и компания ще покажат титлата пред феновете и ще играят срещу Панама.

Пет дни по-късно отборът ще излезе извън пределите на столицата и ще отиде в северната провинция Сантяго дел Естеро, за да изиграе и мача си срещу скромния карибски тим на Кюрасао.

Общият капацитет на двата стадиона е почти 115 000 зрители, но търсенето многократно надвишава предлагането, а информациите за 2 милиона заявки отново накараха светът да замълчи пред аржентинската футболна страст.

Снимка: АР/БТА

20 000 от тези билети бяха запазени за официални лица и спонсори, а заради огромния интерес, от федерацията обявиха час на отваряне на онлайн продажбата, в който всеки фен можеше да опита късмета си.

Според медиите в страната, между 5 и 8 миути е отнело изкупуването на пропуските, които са с доса сериозните за Аржетнина цени от 60 до 250 щатски долара.

Освен това е имало 131 000 заявки за журналистически акредитации, а сами се досещате, че тази бройка многократно надхвърля броя на действителните журналисти в цял Аржентина.

Очевидно лудостта от паметния 18 декември още не е пуснала напълно аржентинците, които в дните след титлата заляха улиците на Буенос Айрес, като по данни на властите, бройката им бе 5 милиона.

Невиждани празненства, а Меси и компания сега ще зарадват феновете си с шоу срещу Панама и Кюрасао.

Снимка: Getty images