Пълна лудост се разигра на парада на купата, която световните шампиони от Аржентина трябваше да покажат на около 5 милиона свои сънародници в центъра на Буенос Айрес.

Но фиестата бе отменена по средата от полицията, след като ситуацията заплаши да излезе извън контрол.

Към момента шествието е спряно и не е ясно дали изобщо трофеят ще бъде показан на хората.

За 4 часа и половина откритият автобус с играчите мина не повече от 30 километра заради морето от хора на магистралата, което не го пускаше.

СНИМКИ ОТ ЛУДОСТТА И ТОВА, КОЕТО ТРЯБВАШЕ ДА Е ПАРАД С ТИТЛАТА>>>

Снимка: AP/БТА

Возилото още не бе влязло реално в столицата, когато хаосът стана пълен, а за всички хиляди и хиляди мъже, жени и деца, вървящи съвсем близо до колелата на автобуса, видимо бе опасно.

Това обаче не бе всичко.

Лудостта мина всякакви граници, когато от мост скочиха двама фенове, докато автобусът минаваше отдолу. Единият "уцели" и влезе при футболистите, а другият падна зад рейса и от метри полетя към земята.

Не е ясно състоянието му, защото камерите на телевизиите, следили на живо парада, не уловиха къде точно падна - сред хора или на асфалта.

Полицията се намеси, след като това не бе първият инцидент за няколкото луди часа.

Милионната тълпа разочаровано видя как два хеликоптера извозиха играчите, свалени от автобуса, и ги закараха към базата на националния тим извън града. Засега не е ясно ще има ли нов опит да бъде направен парад.

Шефът на федерацията Клаудио Тапиа обвини полицията в несправяне със ситуацията. И написа в Туитър:

"Извинявам се на всички аржентинци от името на световните шампиони. Срамота е, че нещата се развиха така."

Униформените предупредиха, че продължаване на автобуса по маршрута ще постави на риск здравето и дори живота на още хора.

Един от хеликоптерите директно пое към Росарио, като се смята, че на него са Анхел ди Мария и Лео Меси, които са от този град и ще бъдат посрещнати там.

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА

Снимка: Getty Images