Майката на футболната легенда Пеле - доня Селесте, все още не знае, че нейният син е починал.

Краля на футбола си отиде от този свят преди два дни на 82-годишна възраст. Той водеше тежка битка с рак на дебелото черво в продължение на две години, а последния месец от живота си прекара в болница, където състоянието му се усложняваше с всеки изминал ден.

Неговата майка Селестe Арантес, която всички в Бразилия наричат доня Селесте, навърши 100 години през ноември, но все още не знае за смъртта на своя син.

Това потвърди пред ESPN Брализия сестрата на легендарния футболист - Мария Лусия до Нашименто, която се грижи за столетницата. Мария Лусия разкри, че нейната майка не е в добро психическо състояние, заради което лошата новина е била спестена.

За нея всекидневно се грижат медицински лица, а сестрата на Пеле разкри, че неговото погребение ще започне от дома им, където и до днес живее доня Селесте.

Тя навърши своя вековен юбилей 10 дни преди Пеле да бъде приет в болница, а тогава той заяви:

"Днес празнуване 100-ия рожден ден на доня Селесте. От малък тя ме начуи да ценя любовта и мира. Имам стотици причини да съм благодарен, че съм й син. Споделям с вас тези снимки с огромна емоци. Благодаря на всеки ден, който съм бил с теб, мамо".