Италия може и да не се класира за Мондиала в Катар, но италианец имаше своето запомнящо се участие на терена, когато нахлу по време на мача между Уругвай и Португалия в понеделник вечер.

Медиите на Ботуша разкриха самоличността на човека, който развя знамето с цветовете на дъгата в подкрепа на ЛГБТ обществото, докато носеке тениска с надпис "Спасете Украйна" отпред и "Респект за жените на Иран" от задната страна.

Човекът се казва Марио Фери, пракорът му е "Ел Фалко" (Ястребът), като той има скромна професионална футболна кариера зад гърба си, а вчера не бе първото му нахлуване на терена.

Именно действията му на активист правят Фери популярен в тези среди, като в последните месеци той разтрогна договора си с втородивизионния индийски клуб Юнайтед Спорт, за да отиде в Полша, където помага на украински бежанци.

Първото му нахлуване на футболен терен е преди 12 години, като тогава каузата му е изцяло фенска - несъгласието с решението на Марчело Липи да не повика Антонио Касано на Мондиала.

В следващите години той нахлува с най-различни хуманитарни каузи, а през 2014-а протести около стадионите на Бразилия заради фавелите в страната и крайната бедност, в която живеят хората там.

Най-хубавата новина след случилото се е, че на фона на очакванията за проблеми със закона и дори влизане в катарски закон, Марио Фери е на свобода.

Той е прекарал нощта в ареста, но тази сутрин е бил освободен, похвали се самият той в социалните мрежи.