Изненадващата новина, че Ливърпул се продава, веднага предизвика вълна от писания около името на потенциалния нов собственик. Вчера се заговори за сериозен интерес от арабски консорциум, а днес на опашката за придобиване на акциите се нареди и ММА звездата Конър Макгрегър.

Причината за това е, че в официалния си профил в Twitter Макгрегър сподели, че дори вече е предприел конкретни стъпки и е поискал допълнителна информация.

"Много бих желал да купя Ливърпул! Веднага след като разбрах, помолих за повече информация около условията. Какъв клуб!", написа ирландецът.

Новината донякъде изненада футболния свят поради факта, че Макгрегър неведнъж е обявявал, че е голям фен на големия съперник на Ливърпул - Манчестър Юнайтед.

Припомняме, че в понеделник собствениците на Ливърпул обявиха изненадващо, че са готови да продадат клуба. За да помогнат за намирането на купувач, от FSG са наели мултинационалните инвестиционни банки и компании за финансови услуги Goldman Sachs и Morgan Stanley. Forbes оценява Ливърпул на около 4,45 милиарда долара или 3,89 милиарда лири.

Все още не е ясно дали Макгрегър разполага с тази сума, но е малко вероятно да я осигури сам, като вероятно ще трябва да търси частично външно финансиране.