Скандалите в някои от отборите участници винаги са съпътствали Мондиалите, като този път основна тема бяха изпокаралите се и стигнали до бой белгийци.

Подобни казуси имаше и в лагера на Камерун, където вратарят си тръгна към дома след първия мач, а медиите пък не спряха да спекулират и със сериозни интриги в тима на Сърбия, свързан със съпругите на играчите.

Оказа се, че и в лагера на САЩ не всичко е било в хармония, а причината е в халфа Джовани Рейна.

Младият играч на Борусия (Дортмунд) е разпалил скандал както със своя треньор, така и със съотборниците, като дори е бил на прага на преждевременно пращане обратно към дома.

Ръководителите на делегацията обаче са преценили, че не трябва да се шуми около случващото се и оставили Рейна в Катар, а за скандалите стана ясно едва след отпадането на американците.

Оказа се, че Джовани, който е син на участника на четири Мондиала за САЩ - Клаудио Рейна, не е останал доволен, когато преди шампионата селекционерът Грег Берхалтер му заявил, че ще има доста периферна роля в състава.

Рейна толкова се е ядосал на това, че е решил да изрази протест по време на тренировка.

Според източници на "Тhe Athletic", близки до лагера на американците, Джовани буквално се разхождал по терена, докато неговите съотборници тичали и изпълнявали треньорските указания. Младежът, който е със статут на един от най-добрите американски таланти, открито показал несъгласието си с това, че ще е резерва.

Поведението му вбесило селекционера и съотборниците на Рейна, което променило атмосферата около него и в лагера.

Още преди дни Берхалтер бе запитан дали това е истина историята за казус с един от играчите, като все още не се знаеше, че става дума за Рейна.

"Да, вече мога да ви призная, че имахме футболист, който не отговарряше на стандартите като амбиция и себераздаване. Бях готов да връча билета за връщане на този човек, но в крайна сметка се събрахме и като група решихме това да не се случва.

Глас имаха и останалите играчи, които прецениха, че отборът трябва да остане едно цяло въпреки поведението му".

Последвалото разкритие на "Тhe Athletic", че въпросният играч е Джовани Рейна, предизвика дълъг пост от него в социалните мрежи, в който той се извини на феновете.

И призна, че е реагирал импулсивно и неправилно, като не е трябвало да бойкотира тренировките на тима.