Рекродьорът по мачове в историята на Левски - Стефан Аладжов, представи посветената на себе си книга "Рицарят на шпагата", написана от популярния спортен журналист Румен Пайташев.

В книгата Аладжов разказва за кариерата си и най-интересните случки от годините в Левски, които са прекарани рамо до рамо с някои от най-големите фигури в клубната история.

Аладжов има 14 сезона в Левски в периода 1967 - 1981, като изиграва общо 469, което и до днес е рекорд в историята на столичния гранд.

"Добре дошли и благодаря на всички, които са тук. Специално благодарности на брат ми, който даде идеята за книгата, също така на сдружение клуб "Сини сърца" и не на последно място на автора Румен Пайташев.

Книгата обхваща най-вече периода, когато играех за Левски. Някога не се даваше зелена улица на новите, какъвто бях и аз. За мен беше голяма чест и достойнство да играя в отбора, на който симпатизирах от дете. Никога няма да забравя как тази публика скандираше името ми при всеки успешен шпагат или задна ножица. През 67" играха изключително силни футболисти. 10 години играхме в защитата с Кирил Ивков, по късно дойдоха Жечев и Котков, от които също научих много. Списъкът е безкраен.

Най-сърдечно благодаря на тези, които съм играл през годините и треньорите, които са ми били, за да заиграя за националния отбор и да спечеля приза "Футболист на годината". Искрени благодарности на всички, които ме удостоиха с присъствието си днес", каза Аладжов.

На представянето присъстваха "сини" фенове и легенди, а там бе и мажоритарният собственик на клуба Наско Сираков, който е и голмайстор №1 в историята на Левски.

"Когато влязох за първи път в съблекалнята на мъжете, бат Стефчо беше един от от най-опитните играчи. Искам да кажа, че той е един изключително скромен възпитан футболист. По-точно заглавие от това трудно може да се намери, защото той наистина беше рицарят на шпагата.

Той е един от най-големите спортсмени на футболния терен. Пената написа няколко книги, пожелавам ти да вървиш по неговия път, защото знам, че много може да кажеш и да научиш новото поколение", заяви Сираков.

Снимка: Bulphoto