Родната федерация по борба, както и тази по художествена гимнастика в лицето на президента си Илиана Раева, реагираха остро срещу Йордан Лечков.

Във вчерашното си интервю пред "Дарик", вицепрезидентът на БФС запита защо критиките са само към футболната ни централа, след като спортове като борба, волейбол, лека атлетика и художествена гимнастика също нямат успехи в последните години.

От федерацията по борба използваха официалната си Фейсбук страница, за да отговорят с ироничното:

"Когато български борец загуби от представител на Гибралтар, ще поканим всички разбирачи, в частност г-н Лечков, да дойдат и закрият българската борба".

По-рано днес реакция имаше и от Илиана Раева, която в профила си във Фейсбук написа:

""Възмутени журналисти и хора свързани с художествената гимнастика коментират думите на Данчо Лечков, които е казал за спорта, който ръководя.

Обадих му се да го попитам наистина ли е казал това, което Криси Иванова е написала. Данчо отрече. След това видях този откъс качен във фейсбук, който публикувам. Казал го е...

В разговора ни Данчо ми каза, че ако трябва публично ще се извини за художествената гимнастика. Няма нужда. Аз вярвам, че Данчо се объркал. Наистина му вярвам! Знам, че се е объркал и е искал друго да каже. Просто е твърде неуместно обаче да сравняваш точно в този момент футбола с другите спортове.

Друг е въпросът, че човек трябва да е по-внимателен, когато говори за факти. А още по-друг е въпросът, как водещият си мълчи и изобщо ни дума, ни стон за неточните факти. Не само за художествената гимнастика, ами и за борбата. Може би ако Томислав го беше апострофирал, Данчо щеше да уточни, че се е объркал.

А лекичко само, на прима виста, ще припомня от времето, от което ръководя спорта ни (11 години), какви успехи имаме:

- олимпийска титла,

- бронзов олимпийски медал

- две абсолютни световни титли,

- световни и европейски златни медали,

- световна отборна титла за жени и девойки,

- европейска абсолютна титла на Боряна Калейн,

- над 15 спечелени световни купи...

Аз помня Данчо футболиста, с незабравимия гол срещу Германия в САЩ"94 и винаги ще го обичам. Сигурна съм, че грешката му е неволна.

Но в същото време, за мен няма по-ужасно и обидно нещо от това да сравнят БФХГ със сегашния БФС..."