Кристиано Роналдо кацна в Рияд, за да се присъедини към новия си клуб Ал Насър.

Пристигането на португалската суперзвезда в столицата на Саудитска Арабия предивзика огромен интерес, като всяка негова крачка бе следена изкъсно.

Днес той ще премине задължителните медицински прегледи, а в 18:00 наше време ще бъде и официалното му представяне. То ще се състои на "Мрсоол Парк" - стадонът на Ал Насър и ще бъде предавано на живо от "SSC" - Саудитската спортна телевизия.

Роналдо кацна на частно летище в Рияд, построено само за членове на кралското семейство и политически лидери, които идват на визити в страната.

Именно заради по-специалнното място на неговото кацане, нямаше тълпи от хора около летището, но се очаква хиляди да се стекат на днешното му представяне.

На летището Роналдо бе чакан от няколко деца с екипи на Ал Насър, като португалецът не пропусна да се снима с тях, а настроението му бе видимо добро.

Роналдо бе със своето семейство, като първоначално те ще останат в апартамент в най-луксозния хотел на Рияд, преди да си изберат най-подходящия дом в града, който клубното ръководство ще осигури без никакви проблеми за тях.

Ефектът от неговото пристигане се усеща из цялата столица, която грейна с лика на португалецът, а пък клубът Ал Насър направо излетя в друга орбита, що се отнася до социални мрежи.

Преди сагата с Роналдо, клубът имаше под 500 000 последователи в социалните мрежи, в момента те са 7,4 милиона.

Снимка: АР/БТА