Военните сблъсъци между Русия и Украйна се преместиха и в Турция, където много от футболните отбори на двете враждуващи страни са на подготовка.

Няколко медии съобщават, че играчи на украинския Минай (Ужгород) и руския Шинник (Ярославъл) са влезли на няколко пъти в меле в хотел Royal Seginus. Новината бе потвърдена от издания и в двете държави, но версиите за причините се различават.

Според телеграм канала "Бомбардир", повод за първия голям бой е забележка от украински футболист към пиян руснак. След първоначалните удари се включили още десетина човека от двете страни, а за фон играчите на Минай дори пуснали на телефоните си песента "Да помогнем на Въоръжените сили на Украйна". Потребители на канала твърдят, че скоро ще има и видео от инцидента.

Според телеграм-канала "База" oбаче, истината е различна. Украинците били ядосани от присъствието на руски футболисти в техния хотел и накарали ръководителя на Шинник да изпее националния химн на страната им. Той обаче предложил на противниците си да излязат извън хотела и там да се разберат един срещу един. Но служители на хотела ги разделили.

След това пък в един от асансьорите група украинци са попаднали с един руски футболист и го ударили. На етажа, когато асансьорът спрял, чакали други руснаци и боят станал масов. Момичето на рецепцията веднага извикала полиция и линейка.

За да не ескалира повече напрежението след сблъсъците, в хотела вече постоянно има полиция, която регулира дори кой отбор кога ще влезе в ресторанта за хранене.

Очаква се днес руснаците да бъдат изведени от хотела и преместени на друго място, съобщава пък football.ua.

Генералният директор на втородивизионния руски Шинник (Ярославл) Сергей Кулаков не е на лагера и отказа коментар, като заяви пред football.kulichki.net, че в момента просто събира и уточнява цялата информация.

Фейсбук

Sport.ua съобщава пък, че руснаците са пострадали повече. Един от играчите разказал, че нападателят Иля Грузнов е със съмнение за счупени ребра, а полузащитникът Дмитрий Самойлов е със счупени пръсти на ръката. Имало и хора с отоци по лицата.

Всички украински отбори - в това число и Минай, при пристигането си на подготвителните лагери в Турция са поставили като изрично условие да не бъдат настанявани в един и същи хотел с руснаци заради войната между двете нации.

Но след земетресението в Турция от миналата седмица много хотели в Анталия, Белек, Сиде и други средиземноморски курорти започнаха да приемат останали без дом хора от засегнатите райони.

И за да не бъдат в един хотел с обикновени граждани, руските футболисти били преместени в друг със спортисти, но там се оказали украинците. И както се видя - подобен ход няма как да остане без последствия.