Александър Зверев ще става баща само на 23 години. При това - без да го е искал. Бившата му приятелка разкри в сензационно интервю, че е бременна от него.

Световният №7 в тениса си нямаше никаква идея по темата до днес, след като в края на лятото двамата се разделиха.

"Бременна съм в 20-ата седмица - изстреля Бренда Патеа пред списание "Гала" в Германия. - Детето е от Алекс, но той не знае нищо за това. Не сме поддържали връзка след раздялата ни. Имахме кризи в отношенията ни и преди, сега пътищата ни са различни. Всяка жена, която е до елитен спортист, трябва да бъде подготвена за твърде много неща.

Но аз нямам лоши чувства, просто двамата имаме твърде различни виждания за живота.

Реших да задържа детето и ще му дам всичко най-добро, за да расте в подходящата среда. Алекс не знае и нямам никакво намерение да го търся. Това дете не бе планирано, но аз съм в привилегированата позиция да мога да избирам, а и да си позволя да гледам детето си сама.

Не може да става и дума Алекс да помага, нито пък смятам, че той би го искал. Аз самата не желая да получавам помощ от него."

Новината е огромен шок за Зверев, който засега не е коментирал казаното от Бренда.

Двамата бяха заедно близо две години, като се смятаха за една от най-популярните двойки на Германия. Патеа е модел, достатъчно известна в страната и Европа, (вероятно) финансово независима и с над 250 000 последователи в социалните мрежи.

Зверев е с над 1 милион, като е една от големите млади звезди в тениса, достигна и финал на US Open преди месец.

Там загуби от Доминик Тийм, но се предполага, че големите мачове, трофеи и слава, тепърва са пред него.

Embed from Getty Images