Състоянието на Тайгър Уудс очевидно се подобрява след катастрофата, която едва не отне живота му преди две седмици.

Легендата в голфа все още е в болница, но негов колега и конкурент на игрището разкри от разоговора си с американския шампион, че той се чувства много по-добре и очаква до няколко дни да се прибере у дома за лечение.

Рори Макилрой, друга огромна звезда на този спорт, разказа любопитни детайли от телефонните си разговори с болничната стая на Уудс. Както и за някои SMS-и с критики за играта му и съвети, които дори от там Тайгър не спира да му дава.

"Чуваме се често, а и други колеги му звънят редовно - потвърди Макилрой. - Всички го окуружаваме, защото в момента от това има нужда. Скоро ще е при децата си у дома, вероятно още през следващата седмица. Казва, че вече почти не усеща болката, която е била много силна в първите дни след инцидента. В настроение е, гледа по телевизията в стаята си голф постоянно и не спира да ми дава съвети и да ме сръчква да се справям по-добре.

В неделя ми се обади преди финалния кръг на турнира в Бей Хил, а няколко часа по-късно, след като не се представих никак добре, намерих в телефона си съобщения - "какво ти става", "какво не е наред", "защо играеш така, човече" - в този дух.

Не спира да ме критикува дори от болницата!"

Асът Макилрой е вече №11 в световната ранглиста след серия безлични изяви и за мнозина специалисти е в най-голямата криза на кариерата си.

Уудс е един от хората, които са негови ментори в голфа.