Скандалите около капитана на Байерн (Мюнхен) и Бундестима - Мануел Нойер, продължават.

На фона на контузията, която той получи докато кара ски без разрешение от клуба си и взаимните нападки между него и Байерн, сега вратарят бе обвинен и в гей афера със свой треньор.

Припомняме, че в паузата на Бундеслигата Мануел Нойер отиде да кара ски без знанието на никой в клуба и счупи крака си. Това принуди Байерн да търси услугите на швейцарския национал Ян Зомер, а немските медии са убедени, че дните на Нойер в Мюнехн са преброени.

От клуба публично разкритикуваха непрофесионалното му поведение, а освен това уволниха треньора на вратарите Тони Топалович, който работеше в Байерн от 2011-а.

Изгонването на близкия му приятел накара Нойер публично да разкритикува Байерн, а дни по-късно се появиха информации, че отношенията на немския национал и Топалович не са само професионални и приятелски, а също така и любовни.

Информацията идва от авторитетния "BILD" и все пак касае човек със 117 мача за Германия и 489 за Байерн. Едва ли от изданието биха си позволили с лека ръка да измислят слухове за подобна фигура в немския футбол.

Изданието се позовава на източници от клуба, според които доброто приятелтво между Нойер и Топалович прераснало в любовен романс, а именно това е стояло зад раздялата на вратаря със съпругата му Нина Вайс през 2020-а.

Това не е първият случай, в който сексуалната ориентация на Мануел Нойер се поставя под въпрос, но за първи път идва от толкова сериозна медия и то с директно посочване на партньорът му, който освен това е треньор с 12-годишен стаж в Байерн.