Спорт и политика вървят ръка за ръка, а когато вицепрезидентът на дадена страна реши, че иска да играе почти час за отбора, на който е собственик, явно нищо не може да го спре.

Ако понякога феновете смятат, че благодетелите на отборите им се месят прекалено много в работата на клуба, то случаят със суринамския Интер Моенготапое определено е точно такъв.

Отборът е собственост на Рони Брунсвайк, който по случайност или не, също така е вицепрезидент на страната. Във вторник 60-годишният политик беше на мача на своя отбор от Лига КОНКАКАФ, противопоставил Интер на Олимпия от Хондурас, но целта на посещението му не бе просто да види как се справят футболистите.

А за да изведе отбора като титуляр с капитанската лента и да прекара близо час на терена. Политикът записа 54 минути, а Интер допусна загуба с 0:6.

Всъщност историята на Брунсвайк е повече от култова, а в материал, посветен на него, New York Times го описва като "елитен войник от паравоенно формирование, футболист, издирван банков обирджия, лидер на политическа съпротива, предприемач със злато и баща на поне 50 деца".

Между другото стадионът на Интер се казва... Рони Брунсвайк.

Реваншът между двата отбора е след седмица, а предвид резултата от първия мач, вицепрезидентът надали ще пътува, за да играе в Хондурас. Но пък може този път капитан да е е синът му Деймиън, който започна като нападател при поражението с 0:6.