Невероятно, но факт - Ромарио се завръща на терена на 58 години.

Един от най-великите реализатори в историята на футбола, който твърди, че е вкарал над 1000 гола в кариерата си, се появи в картотеките на бразилската федерация, в отбора на Америка (Рио де Жанейро). Статистиците твърдят, че Ромарио е спрял някъде на кота "700", но дребничкият чешит си брои и попаденията в градските и щатските първенства на страната.

Та този Ромарио да Соуза Фария, който в момента е и депутат в парламента на страната, се картотекира в тима, на който е и съсобственик. Направи го дни, след като по негово настояване бе привлечен нападателят Ромариньо да Соуза Фария Фильо и, да - не сте на грешен път. Това е синът му.

Ромариньо направи кариера в долните дивизии на страната, никога не достигайки до висините, които докосна татко му. Сега е ново попълнение на Америка Футбол Клуб от Рио, който на 18 май започва сезона си във второто ниво на регионалния шампионат Кариока в Бразилия.

Това е нещо като трета или дори четвърта лига, но всички играчи там са професионалисти.

Това задължава клубът да определи заплата на Ромарио, който пък е един от босовете му и помага сериозно за издръжката. Новините от Рио са, че легендата ще получава символична сума официално - около 100 долара на месец, които ще дарява автоматично обратно на детско-юношеската школа на Америка.

Не парите са целта на картотеката на Ромарио, а това да играе поне един път редом със сина си.

Великият бразилски голаджия бе партньор на Христо Стоичков в Барселона през 90-те, спечели световната титла със селесао през 1994-а (и съдбата ни размина за малко от финал между него и Ицо на онзи Мондиал).

Играл е за Вашку да Гама, Фламенго, Флуминензе - трите най-големи клуба на родния му град Рио.

Завърши официално кариерата си на 43 години с един мач за Америка, когато вече бе част от ръководството на този клуб.

Ромариньо е едно от седемте му деца.