Огромен скандал се задава в Хърватия, след като местното издание "Национал" съобщи за смущаващ детайл около печалното госуване на местния шампион Динамо в Атина.

Припомняме, че макар УЕФА изрично да забрани да има гостуващи фенове в горещия балкански дуел от квалификациите на Шампионска лига, около 100 от най-крайните ултраси на Динамо отидоха в Атина в деня преди мача.

Визитата им в гръцката столица не бе нито с цел посещение на мач, нито с цела да видят Акропола, а само и единствено в търсенето на проблеми с ултрасите на съперника - АЕК.

И в крайна сметка проблемите бяха факт, а един гръцки фен загина, прободен с нож от хърватин. Часове по-късно 105 хървати бяха арестувани на гръцко-албанската граница и срещу тях бяха повдигнати най-различни обвинения, но все още няма яснота кой всъщнност е убиецът.

Тук идва шокиращото разкритие на "Национал", в което се твърди, че официалната делегация на Динамо е наброявала 64 души в чартърния полет от Загреб към Атина, но наобратно е имало допълнителен 65-и човек.

Този факт е бил скрит от клуба, а първите предположения веднаха бяха, че допълнителният човек, представен като член на делегацията на Динамо е убиецът.

Други предположения сочат, че може и да не е точно убиецът, но е някой от високопоставените ултраси на Динамо, който има нужните контакти с клубното ръководство, че да успее да си издейства прикритие в Атина и прибиране с чартъра след това.

От Динамо отказват да коментират защото вече месец и половина този факт е бил скрит, а цялата ситуация е стигнала до разследване от полицията.

Пред органите на реда е имало самопризнания от лице на име Дино Кордич. Той е син на служителят на Динамо - Желко Кордич, като пред властите е признал, че е отишъл дни по-рано в Гърция на екскурзия, а след това се е прибрал с клуба.

Властите обаче имат силни съмнения в тази версия и продължават да разследват случая, в търсене на въпросния 65-и човек на бора.