Асът в мотоциклетните спортове Марк Маркес отново минава пълни медицински прегледи, след като падна лошо в Португалия в събота на третата тренировка преди Гран при в Портимао от Moto GP.

Шесткратният шампион в кралския клас продължи въпреки ударите, които получи по главата и тялото при инцидента, а в неделя стартира и на самото състезание, след като получи лекарско разрешение.

Но днес отборът му "Repsol Honda Team" насрочи пълни изследвания, след като испанецът се оплака от главоболие.

ВИДЕО ОТ КАТАСТРОФАТА МУ В СЪБОТА >>>

Притесненията отново са свързани с проблемите с очите, които той имаше два пъти в последните 18 месеца. За този период Марк е паднал при тежки инциденти в цели 7 случая, а диагнозата в два от тях бе диплопия - затруднено и замъглено виждане, болки в очните ябълки и т.н.

По-рано този сезон Маркес се разби още по-жестоко в Индонезия, след което принудително пропусна старта в Аржентина, за да се завърне след само две седмици в Тексас.

И тогава немалко експерти смятаха, че почивката е трябвало да бъде по-дълга.

"Ударът бе в главата, но не мисля, че е нещо притеснително - опита да успокои всички самият пилот. - Очакванията за състезанието в Португалия бяха големи и това, че не успяхме да стигнем до победата или подиума е далеч по-стресиращо за мен от падането в събота."

Маркес завърши шести в Портимао, а в генералното класиране е 11-и с 31 точки. Той още няма подиум през сезона след пет изминали старта за Гран при в Moto GP.  Водят актуалният шампион Фабио Куартараро ("Monster Energy Yamaha MotoGP") и Алекс Ринс ("Team Suzuki Ecstar") с по 69 точки.