Ако не сте чували за Кубрат Пулев, той е 193-сантиметров, 113-килограмов български боксьор и точно сега има най-голям шанс да победи един от братята Кличко".

Така започва специализиран обширен материал в американския сайт Bleacher Report за Кобрата, в който различни спецове от цял свят са призвани да анализират уменията му.

"Пулев изглежда така, че има всичко необходимо, за да детронира колоса Кличко, пишат експертите. - Той е безстрашен и държи съперника си на средно разстояние, като е готов да го препарира с бърз и мощен удар с лявата ръка при всяка възможност. Пулев е опростената версия на Флойд Мейуедър и кара съперниците си да пропускат, като движи много добре горната част на тялото си, за да избегне насрещния "огън". Много малко боксьори разполагат с чистата атлетичност, за да се бият по този начин, а това би могло да затрудни много братята Кличко", се казва още в материала за Пулев.

Според специалистите обаче различната визия и стойка в сравнение с повечето опоненти на украинците в последно време не е единственият плюс на Кобрата.

"Пулев е способен да запази изключително спокойствие на ринга и е много трудно да бъде обезкуражен. Той вярва в способностите си и няма да допусне много грешки, от които да се възползва Кличко, убедени са анализаторите. - Кубрат е завършен боксьор, който не може да бъде превъзхождан на ринга от никого. Той има различен стил по време на мачовете и ако успее да се съхрани, ще бъде трудно преодоляван от когото и да е в тежка категория. Пулев вече победи двама сериозни съперници, които бяха по-високи от него (б.р. - Александър Димитренко и Александър Устинов) и няма да се притесни от грамадния Кличко", допълват те, цитирани от ТопСпорт.

Боксьори се сбиха на пресконференция (видео)


Кобрата не е сългасен за мач с Адамек в Полша