"Дюшекчиите" постигнаха равенство 2:2 при гостуването на Севиля на стадион "Рамон Санчес Писхуан", което им бе достатъчно да продължат напред, съобщи Гонг. По този начин Атлетико се класира за финала с общ резултат 4:3.

Атлетико Мадрид поведе в 6-та минута, когато Диего Коста с хубав удар прати топката във вратата на Бето. В 19-та минута Хесус Навас стреля, но Тибо Куртоа успя да избие топката в корнер. Минута по-късно Навас центрира в наказателното поле на Атлетико, след което Медел стреля с глава, но в аут.

Гостите удвоиха своята преднина в 30-та минута, когато Диего Коста нахлу в наказателното поле на Севиля, след което подаде към Фалкао, който изпревари защитник на домакините и отблизо прати топката за втори път в мрежата на Бето. Севиля намали пасива си в 39-та минута, когато Хесус Навас стреля и прати топката във вратата на Тибо Куртоа.

През второто полувреме футболистите на Севиля се опитаха да обърнат развоя на срещата, но не успяха. Севилци бяха много по-активни и в 49-та минута Негредо стреля много опасно, но Куртоа спаси. Четири минути по-късно Ману дел Морал изпробва рефлекса на белгийския вратар, но той показа класа и отново спаси.

Последваха силни минути за Севиля, но пропуски направиха Негредо и Ракитич. Севиля завърши мача с 9 футболисти, след като в 76-та минута Гари Медел бе изгонен за втори жълт картон, а в добавеното време на срещата Кондогбиа бе изгонен с директен червен картон, след като фаулира много грубо Диего Коста.

Севиля стигна до изравнителен гол в 90-та минута, когато Иван Ракитич с удар от границата на наказателното поле на Атлетико Мадрид прати топката в долния десен ъгъл на Тибо Куртоа, като по този начин оформи крайния резултат в срещата.

На финала за Купата на Краля Атлетико Мадрид ще се изправи срещу Реал Мадрид.