Ако очакваното стане факт, "сините" ще запазят наложено вече темпо на промени, което в последните 4 години е спринтово, а не маратонско. Новият човек с титла "треньор на "Левски" ще е номер 15 за периода от юли 2013-а досега.

Трудна е тази работа, за малко време ти искат много сериозни резултати под огромно напрежение.

През лятото на 2013 г. същият Николай Митов започна "въртележката" - той си продължи работата от предния сезон, в който за 10 в края на май "сините" изпуснаха Купата на България и титлата.

Уволниха го след два мача в Европа и отпадане от "Иртиш" (Павлодар), преди още да е започнало вътрешното първенство. В един мач начело бе Виторио Павлов, временно изпълняващ длъжността.

Дойде Славиша Йоканович, който остана само за 12 мача, преди през октомври да си тръгне. Не му понесе, а после отиде в Англия, вкара "Уотфорд" във Висшата лига и бе на ръба да стори същото с "Фулъм". За "Левски" обаче не ставаше.

Антони Здравков изкара 20 мача (4 месеца), а Елин Топузаков довърши сезона - пети треньор за една година, като той води "сините" в 11 двубоя.

Пепе Мурсия дойде от Испания и директорът Георги Иванов обяви, че "ще остане до последния ден от двегодишния договор". След 3 мача бе уволнен, скара се с клуба за пари, наговори недобри неща за "Левски"...

Самият Гонзо пое отбора, води го в 18 двубоя (почти четири месеца), преди да назначи Стойчо Стоев за треньор в края на сезон 2014/2015 г. Временно един двубой води Топузаков, когото вече споменахме в сходна роля.

Стоев избута почти пълен сезон, но в края на 2015-2016 г. го смениха, след като не успя да стигне до трофей дори във финал за Купата на България, в който "Левски" игра срещу 10 души близо 90 минути.

Именно бившият локомотивец е човекът с най-дълъг престой на поста за последните 4 години - води цели 50 мача!

Смени го вече познатият вариант - Топузаков (2 срещи), а сезонът завърши Явор Вълчинов за един двубой.

Легендарният сръбски майстор Люпко Петрович се появи миналата пролет, но след 16 двубоя написа декларация-обяснение защо условията в "Левски" са нетърпими и си тръгна часове преди домакинския мач с "Берое". На първо място в класирането!

И пак - Топузаков, а 13 двубоя по-късно и Николай Митов, с когото започна тази ретроспекция. След 20-ия му официален мач начело на "Левски" в неделя вечер в Пловдив (0:0 с "Локомотив"), и този треньор видя края на пътя в работата си на "Герена".

За 48 месеца клубът смени 15 треньори. По 3 месеца и малко на човек... Е, поне няма как да кажеш, че работата е скучна и лишена от емоции и динамика...

Шегата настрана - статистиките са притеснителни.