Както е известно европейската квалификация между Италия и Сърбия бе прекратена заради изстъпления от страна на гостуващата агитка.

"Тази атака е срещу държавата и държавата трябва да разреши този проблем", заяви Караджич пред сръбските медии.

Станкович: Опитахме се да успокоим феновете си


По-рано през деня титулярният вратар на Сърбия Владимир Стойкович бе уцелен от ракета, изстреляна срещу клубния автобус, и откаран в болница, съобщава италианската агенция АНСА. Стойкович ядоса феновете на Цървена Звезда с трансфера си в кръвния враг Партизан преди началото на сезона.

Сърбите внесли и експлозив на стадиона в Генуа

Заместника на Стойкович, Желко Бркич, едва не бе също уцелен от факлите, хвърлени към терена, когато мачът в Генуа започна, след като неговото начало закъсня, отново заради безредици в сектора за гости.

Селекционерът на Италия Чезаре Прандели призна, че е заварил Стойкович да трепери в съблекалнята, когато "адзурите" са пристигнали на стадиона. "Не можахме да разберем защо. Тогава преводачът ни обясни", заяви Прандели.

Милошевич: Шокиран съм от сръбските фенове

"Той е бил под заплаха и се е страхувал за своята безопасност. Точно тогава осъзнах, че мачът е рисков. Всеки сръбски играч знаеше, че техните фенове са били организирани в намерението да спрат мача."

Сблъсъците продължиха извън стадиона, след като мачът беше отменен, твърдят в съобщения местните медии. "Това не е футбол, това е чиста престъпност", заяви халфът на Италия Анджело Паломбо, добавяйки, че сръбският капитан Деян Станкович е влязъл в съблекалнята на домакините, за да се извини, че мачът е бил прекратен.

Директорът по сигурността на Италия Роберто Масучи изрази своето недоумение, че сръбската полиция не ги е предупредила за опасността от запалянковците на западните ни съседи. Той каза, че местната полиция е била подготвена, но не за такива нива на агресия.

16 души, включително полицаи, са били хоспитализирани вследствие сблъсъците между сръбските фенове с италианската полиция, след като мачът беше прекратен. Италианските служители на сигурността са направили общо 17 ареста. Според местен вестник 25 души са били ранени. Един карабинер е най-сериозно пострадал. Той е бил откаран в болница, след като експлозив се е взривил в лицето му. Сръбски фен също е претърпял лицеви травми, съобщи Novsport.