Още в петата минута играчите на Левски можеха да си отбележат куриозен автогол, след като дебютантът Кирил Акалски опита да избие, но шутира топката право в крака на Иво Иванов, кълбото се върна по посока на вратата, но не уцели очертанията й.

Защитата на сините не бе убедителна, след рокада, която бе пратила на левия фланг игралият от началото на сезона като десен бек Дъстли Мюлдер на мястото на наказания след коридата в Ловеч Йордан Минев. Мястото на Мюлдер отдясно пък бе заето от младия Стефан Станчев, докато в средата пред Акалски бяха Йордан Милиев и Иво Иванов.
 
Ясен Петров: Това бе най-слабия ни мач от началото на сезона

Гонзо избухна: Някои наши играчи се взеха за звезди

В халфовата линия титуляри бяха неубедителният напоследък Сержиньо Грийн, завърналият се след контузия Христо Йовов и рядко играещият Александър Александров. Единствено атаката бе в обичайната си формация - Жоазиньо, Даниел Младенов и Гара Дембеле.

Локо Пловдив поведе в резултата след добра комбинация в 17-ата минута, при която вездесъщият Здравко Лазаров изведе Христо Златински в наказателното поле, той върна към Лазаров и с точен удар от точката на дузпата Електричката вкара на доскорошния си съотборник на Лаута Акалски.

След гола черно-белите заиграха по-добре от Левски и заслужено стигнаха до втори гол в 34-ата минута, когато при центриране от ъгловия удар, Кирил Акалски боксира, Габор Ерош овладя топката извън наказателното поле и върна в пеналта към Базил Де Карвальо, който остана непокрит на 5 метра от врата и с лекота вкара за 2:0.

Пет минути преди края на първата част Локомотив Пловдив можеше да отбележи и трето попадение на "Герена", но Де Карвальо не успя да вкара отново, след като бе останал сам срещу вратаря, но би право в него. До почивката играчите на Ясен Петров не успяха да отвърнат на удара, а в играта им личеше объркване.

В началните минути на втората част сините опитаха хаотичен натиск, който бързо приключи и играта се укроти. Най-сериозната опасност пред вратата на смърфовете бе в 61-ата минута, когато Александър Александров стреля от осем метра по диагонал, но защитник на гостите изби в ъглов удар.

Левски вкара почетното си попадение четвърт час преди края. Гара Дембеле с глава свали към Мариан Огнянов на дъгата на наказателното поле, Огнянов шутира и след рикошет в Христо Златински, топката матира вратаря Флориан Лучини за крайното 1:2.

Домакините можеха да изравнят в 90-ата минута, когато след центриране в пеналта Исмаил Иса засече с глава, но Лучини изби в ъглов удар. След успеха на Герена Локомотив Пловдив се изкачи на пето място в класирането с 20 точки, на само пет зад лидерите Литекс и Левски, съобщи Гонг.