Въпреки че през първото полувреме "червените" показаха, че милионите на турския тим не струват толкова, с две страхотни положения в края на частта, след почивката Бешикташ наказа съперника си за демонстрирания аристократизъм пред вратата, което изпрати тима на 1/16-финалите на турнира.

Радуканов: Заслужавахме победата

Двете попадения за тима, воден от Бернд Шустер, реализираха Томаш Запоточни и Филип Холошко в рамките само на 5 минути. За ЦСКА се разписа Килиън Шеридън.

Първото полувреме завърши при 0:0, като двете най-интересни ситуации бяха едва в края на първото полувреме. При това и двете в полза на ЦСКА. В последната минута от редовното време на първата част Спас Делев направи уникален пропуск, с който си навлече гнева на "червените" фенове.
 
Димитър Борисов: Радуканов остава старши треньор

Нападателят бе изведен зад защитата на Бешикташ, но леко неуверен забави крачката, стреля от границата на наказателното поле, но покрай десния страничен стълб на стража Гьонен. Секунди след това и Мишел Платини опита мощния си удар. Борис Галчев го изведе много добре, Платини финтира защитник на Бешикташ, стреля технично, но вратарят изби топката, дори с цената на контузия.
 
ЦСКА е заплашен от санкции заради бомбичките в сектор Г

Преди това на няколко пъти Спас Делев можеше да огорчи милионната селекция на турския тим, като на два пъти имаше възможности да отправи удар към вратата, но така и не успя да застраши стража на Бешикташ. Страничният рефер също помогна на почивката резултатът да бъде 0:0, след като два пъти вдигна флага си за засада на Делев, въпреки че такива не съществуваха.

Порто обърна Рапид във Виена
 
От своя страна, Бешикташ така и не показа, силата си. Няколкото добри атаки бяха спирани в наказателното поле на "червените" от защитата на домакините. Мболи пък нямаше много работа през първата част, като едва на два пъти трябваше да се намесва, без особено да бъде затруднен от нападателите на "черните орли".

На полувремето Бернд Шустер трябваше да направи две принудителни смени. Стражът Генк Гьонен бе заменен заради контузия, получена при последното положение за ЦСКА през първото полувреме, дело на Мишел Платини. А капитанът Мерт Нобре бе заменен от Али Кючик.

В 58-та минута капитанът Тодор Янчев получи жълт картон за фаул срещу съперников играч. Гути демонстрира чудесните си центрирания в тази ситуация, а Томаш Запоточни засече с глава за 1:0.

Само 5 минути по-късно Бешикташ вече водеше с 2:0. Топката бе върната към вратаря на ЦСКА Райс Мболи, при опит да стреля, стражът се подхлъзна, от което се възползва дебнещият Филип Холошко.

Старши треньорът на ЦСКА реагира при този резултат. В игра се появиха Килиън Шеридън и Янев. Точно ирландският национал успя да върне самочувствието на съотборниците си с попадение за 1:2 в 79-та минута на мача.

Приливът на енергия в играчите на ЦСКА си каза думата. "Червените" опитаха да наложат натиск в края на втората част, което обаче се оказа недостатъчно дори и за точката от този двубой. 

Отбора на Бешикташ продължава напред в Лига Европа, след като си осигури място на 1/16-финалите, кръг преди края на груповата фаза. ЦСКА заема последното място в Група "L" и ще мери сили с българските тимове по родните терени.

По този начин ЦСКА затвърди вече наложената традиция и не успя да победи турски тим в евротурнирите. За сметка на това, феновете на "армейците" показаха, че могат да подкрепят тима си в трудни моменти, не само чрез хореографията преди мача, но и с аплодисменти в края на срещата, информира Гонг. 

Тодор Янчев: Не ни достигна късмет


Павел Виданов: Всички сме виновни за загубата