Стадион "Олд Трафорд" изживя незабравима нощ преди, по време и след мача на Манчестър Юнайтед с Копенхаген в Шампионската лига. Той бе спечелен с 1:0 от "червените дяволи" при изключително драматични обстоятелства, които само допринесоха за магията около едно събитие, което е от огромна важност за клуба.

Това бе първи домакински мач на Юнайтед след тъжната новина от събота, че на 86 години се и отишъл сър Боби Чарлтън.

Най-великият играч, някога обличал екипа на отбора, бе почетен подобаващо на стадиона, на който подаряваше на хората толкова позитивни емоции. Със своите 758 мача, 249 гола и куп трофеи, спечелени за близо 20 години в първия отбор на Юнайтед, сър Боби остава №1 в богатата история на колоса.

Той е и един от оцелелите в мюнхенската трагедия от 1958-ма, когато в изгорелия самолет на отбора загиват 8 играчи от състава, наричан Бебетата на Бъзби.

ВИЖТЕ КАРТИНА ОТ ЕМОЦИОНАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПРЕДИ МАЧА>>>

Снимка: Getty Images

Преди мача във вторник мениджърът Ерик тен Хаг изнесе на терена венец, в който имаше и малка картичка-посвещение от клуба. До него крачеше гайдар, който съпроводи треньора до центъра на терена.

Цветята бяха оставени на мястото в ложите, където в последните години неизменно сядаше сър Боби, за да гледа любимия Юнайтед.

Две огромни черно-бели снимки посрещаха феновете на "Олд Трафорд", сложени край централния вход. На тях бе сър Боби - като играч, и в по-късните му години, вече като директор в клуба.

"Нека потърсим вдъхновение в този миг. Много е емоционално", призова Тен Хаг в интервюто си 40-ина минути преди мача пред канала TNT Sports.

И Юнайтед някак намери това вдъхновение. Минутата мълчание бе направо смразяваща, толкова тихо бе на огромния, почти 80-хиляден стадион.

А после той вдигна децибелите на шума до огромни висоти, когато Хари Магуайър вкара в 72-рата минута единствения гол. Бе ясно, че за Юнайтед победата е задължителна, след като сезонът в Шампионската лига стартира с две загуби.

Но в добавеното време бе отсъдена дузпа за гостите и - отново тишина в Театъра на мечтите. За да изригне той в емоции и какафония, след като Андре Онана спаси удара на Джордан Ларсон от 11 метра и запази победата.

Вечер на малко късмет, огромен характер и воля.  И победа, която е ключова за "червените дяволи".

Подобаващо изпращане за техния най-славен син.

Снимка: AP/БТА