Макс Верстапен е новия шампион във Формула 1.

Това е новината, която в последните 24 часа излезе извън границите на спорта и се превърна във водещото информационно събитие из света.

Нидерландецът грабна първата си титла, а тя дойде по сценарий, който и холивудски продуценти не биха написали толкова драматично.

СНИМКИ ОТ РАДОСТТА НА МАКС ВИЖТЕ ТУК >>>

С последната обиколка от последното състезание през сезона. Точно в този последен критичен момент, бе решена епичната битка между Макс Верстапен и Люис Хамитън. Обстоятелствата около състезанието, решенията на ФИА, катастрофата на Латифи и самата битка между Верстапен и Хамилтън ще продъжлат да са доста обсъждана тема в следващите дни и седмици.

Сякаш всичко това загърби чисто спортният и емоционален момент от вчерашния следобед в Абу Даби, където все пак основната новина е, че Формула 1 има своя нов шампион.

Снимка: Getty images

А на фона на скандалите, обжалванията и вълната от противоречиви реакции в социалните мрежи, лудата радост на "Лудия" Макс останаха на заден план.

Тя си заслужаваше, защото в псоелдните години убедителните и рутинни успехи на Люис Хамилтън, идващи още нямаколко кръга преди края, бяха длеч по-умерени.

Естествено, че когато си станал шампион за първи път, при това в подобен трилър, самата радост след слизането от болида е доста по-луда и неподправена.

Снимка: Getty images

Механиците на "Ред Бул" тичаха хаотично из бокса, отборният директор Кристиан Хорнер обикаляше със сълзи на очи, а един от най-щастливите хора в този момент бе Йос Верстапен, бащата на новия пилот, който от своя страна е бивш състезател във Формула 1.

Кадри и снимки, олицетворяващи всеки епичен спортен триумф, какъвто бе и този на Макс Верстапен.

Снимка: Getty images