Кубрат Пулев се готви усилено за следващия си мач, който ще е на 9 ноември в Калифорния, макар името на съперника му все още да не е ясно.

Големите надежди на родния боксьор обаче са за началото на следващата година, когато се надява да получи мечтания мач за титлата. Той очаква реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа, след който ще бъде ясен евентуалният му противник в сблъсъка за титлата.

В обширно интервю пред "Монитор", Пулев сподели очакванията си за бъдещето, ситуацията в световния бокс, както и любопитни детайли от личния си живот.

Кобрата не подмина и Тайсън Фюри. Двамата на няколко пътивлязоха в словесна война в последните месеци.

"Аз съм официален претендент на IBF. Очаквам мач за световна титла. Програмата ми е начертана и така подредена, че Фюри ще изчака много малко.

В момента той е никой, а аз гоня голямата цел, световната титла.

Всъщност, той, както и всички негови фенове може само да ми благодарят, че в момента мач с него не влиза в плановете ми, защото щях да му нанеса много тежка загуба.

Не знам и как му е удобно да се обажда, след като той бе този, който преди три години отказа да се бие с мен. Като редица други, които бяха много силни на думи, но като дойде време за сериозните неща, се скриха. Говоря и за Джарел Милър, говоря и за Дилиан Уайт. Но аз обещавам на хората, че такъв мач с Тайсън Фюри ще има в съвсем близко бъдеще!

Очакванията ми за реванша между Руис и Джошуа. Ако Анди Руис съумее да се отърси от внезапно връхлетялата го слава, не се поддаде на изкушенията, която тя носи със себе си, то тогава победителят отново ще бъде той. Но познавайки го, не ми се вярва, че ще се подготви достатъчно добре за реванша. Мисля, че има голяма вероятност Руис да загуби, защото имам наблюдения, че е малко несериозен в тренировките и ми се струва неконцентриран.

Очаквам победителя, който и да е той. В началото на идната година да се изправим с него един срещу друг да победя и да завоювам световната титла. Чувствам се в топ кондиция, и като мисли, и като баланс. Екипът ми е налице. Тепърва ще дойдат големите успехи, които да подаря и на България, и на себе си".

За проблемите с лиценза.

"Искам да отговоря на толкова много хора, "компетентни специалисти", които в разгара на този случай се упражниха върху моето име. Какво ли не се изписа по мой адрес, какво ли не прочетох. Изговориха се такива теории и все супер убедителни, така и не успях да запомня сюжетите на всички.

Ето, тази адвокатка сега ще го съдере, ще му вземе 600 000 долара, ще му разбие живота, с кариерата му е свършено. Думи, изречени от устите на уж умни, интелигентни хора, начетени, а колко глупости родиха главите им. Слушах, четях и се удивлявах на идиотизмите, които се сипеха с моето име.

Гледах и наистина недоумявах как е възможно?! То банковата ми сметка щеше да бъде изпразнена, то със сигурност нямаше как да победя империята на Глория Олред, която е осъдила и Доналд Тръмп и други много сериозни хора. Зануляваха ме, съсипваха ме и ме оплакваха всеки Божи ден, от сутрин до вечер. А аз, хем бях учуден, хем се забавлявах. Но в крайна сметка съм доволен, че справедливостта възтържествува. Кубрат Пулев доказа, че може да побеждава и в Америка сериозни противници. И на ринга, и извън него!

Много поуки съм извлякъл за себе си. Когато личност като мен, с име и позиции в обществото премине през нещо подобно, после няма как да бъде същият. Днес съм още по-силен, още по-устойчив, още по-усъвършенстван. Тази деликатна история ме доказа още един път и издигна като човек, но всъщност, винаги ще остана онзи готин, истински, забавен и добронамерен тип. Същата онази голяма душа и непримиримо сърце, което хората познават".

За пропадналия мач с Антъни Джошуа преди две години.

"Аз не се връщам, защото той предстои тепърва. Онзи мач не се състоя поради една-единствена причина - тежката контузия, която имах. Не ме вълнуват нещата, които и тогава се изписаха. И тогава се изговориха куп глупости - как съм се бил уплашил.

Който има понятие от елитен спорт знае, че по нашите тела всичко остава следа. Всяка контузия се отбелязва за цял живот. Следите от моята си стоят. Аз си знам какво ми е било, през какво съм минал да се възстановя и какво ми коства, за да поддържам тялото си. Хубаво би било хората, преди да се изказват компетентно, да ме слушат аз какво говоря. И тогава казах, че мач с Антъни Джошуа ще има. И сега това е почти факт. И за сетен път ще кажа, че той, ама грам не ме плаши, нито ме притеснява, нито е по-добър от мен. Нека българите вярват повече в мен и в българската сила. Българите сме корав и непримирим народ. Аз ще го победя, ако му вдигнат ръката в реванша.

Днешният Кубрат Пулев е по-опитен, по-уверен, по-силен".

Кобрата коментира и личния си живот, като сподели:

"Всеки спортист обаче има нужда от две неща, за да успее - спокойствие да се труди, защото без добра подготовка и най-талантливия е обречен на провал и мотивация да не спира да се развива, да иска още и още по-далеч да стигне, още по-високо да се качи. Човекът до спортиста трябва да му дава крила, трябва да го кара да лети. Подобна подкрепа е способна да прави чудеса. Подобна подкрепа може да вдъхне нечовешка сила и енергия.

Скарахме се с Андреа много крайно няколко пъти, разделихме се няколко пъти. Тя е невероятен човек, уникален, говорихме си много по въпроса, но в крайна сметка, когато няма разбирателство и една връзка дълго време не върви към развитие и за двете страни е редно да се намери път да тръгнат нещата по съвсем различен начин. По жълтите сайтчета се изписаха колосални глупости.

То не бяха свободни съчинения, то не бяха откровени лъжи. Призовавам здравомислещите и интелигентните българи да не си губят безценното време с този тип издания, за да не бъдат заблуждавани с подобни публикации. Не мога да спра това, но утехата ми е, че един стойностен човек никога не би изгубил и минута от живота си, за да чете подобни долнопробни измислици. Ровенето в личния живот е пошла дейност, която мен ме отвращава.

Много грешки съм допускал, може би и в много съвети не съм се вслушвал. Не съжалявам за минали неща. Винаги гледам напред. Хора сме, не сме богове. Човешко е да се греши. Не бива да се страхуваме, че ще сбъркаме и не бива да се срамуваме от грешки в миналото. Има обаче неща, и в личния ми живот и в кариерата, които стига да можех, бих направил по друг начин. Ако се върна назад във времето, бих влязъл много по-рано в професионалния бокс. След 24-годишна възраст няма никакъв смисъл да се стои при аматьорите.

Доверените ми хора не са много, но ги има. Допитвам се до тях в моменти, в които имам необходимостта да чуя друга гледна точка и различно мнение, освен моето. Един от тях е брат ми. Другият е баща ми. Въпреки че от години не е сред нас, аз не съм забравил заръките му. И винаги ще помня мъдростта му, уроците му, бащината обич и подкрепа, с които ни е отгледал и ни е начертал пътя.

Имам още няколко години и смятам, че са най-важните в моята кариера. Но моят свят и моят живот не е само бокс. Аз не съм просто един боксьор, който не вижда нищо извън боксовия ринг, залата и тренировките. Искрено се надявам, че хората не гледат на мен по този елементарен начин. Считам себе си за многостранно развит човек. Изпитвам постоянна нужда да уча нови неща всеки ден и да инвестирам в себе си. Колкото до това с какво бих се занимавал след края на кариерата, просто не съм решил. Имам много варианти, но с каквото и да се захвана ще се справя повече от добре! Като му дойде врeмето ще реша.

Милея за България, за народа. Обичам си родината и се гордея с корените си, с богатата история, която ние, българите, имаме, а толкова често сме склонни да потъпкваме, да пренебрегваме, угоднически и престъпно да забравяме. Мъчно ми е, че така лесно сме станали чуждопоклонници. Нямаме самочувствие, не вярваме в себе си, склонни сме да величаем всички други, превръщаме се в чужди слуги, а на нас самите, обръщаме гръб. Страхуваме се да се борим за името си, за честта си, за собственото си благо. А ние сме прекрасен народ! Иска ми се да проумеем, че навън не е по-хубаво, навън никой не ни чака с отворени обятия, навън не са по-умни, нито са по-образовани, знаещи и можещи. Навън изобщо не гарантира, че ще бъдем по-щастливи! Няма да се уморя да го повтарям".