Синът на един от най-големите спортни герои в историята - Мохамед Али, живее в мизерия и се чуди как да намери пари за подаръци на децата си за Коледа.

Да, звучи невероятно, но това е изповедта на 46-годишния Мохамед Али-младши, който е едно от деветте деца на Касиус Клей, боксовата легенда от втората половина на миналия век.

В момента той печели по 10-15 долара на ден като чисти в кафене в покрайнините на Маями или поправя огради на частни собственици.

В добавка, на месец получава и 700 долара, приписани му от наследствения документ след смъртта на таткото. Това стига, за да си плаща наема.

Той е принуден да върши и други работи от най-ниската скала на заетостта, а съпругата и децата му - да напуснат дома и да отидат при родителите на жена му в Чикаго.

След кончината на Али през 2016-а, се смяташе, че неговото наследство е около 50 милиона долара. Според Мохамед Али-младши, той е трябвало да получи 4 милиона от тях и досега да е разрешил всякакви финансови проблеми.

Но се оказва, че нищо такова не се е случило и пари до семейството на сина на легендата не са стигнали.

Което е предизвикало големи трусове в дома му, като наследникът на Мохамед Али признава, че днес почти не си говори със съпругата си Шаакира и рядко вижда децата си.

Отпусканите месечно пари от тръста, който управлява наследството на Али, са минимални за Америка. С изповедта си пред медиите, очевидно синът на боксьора иска да апелира поне за това те да бъдат увеличени.

"Нямам планове за Коледа - разказва Али-младши пред местен вестник във Флорида. - Просто оцелявам.

След плащането на сметките, остават ми около 200 долара на месец. Готов съм да работя всичко, но има и друг проблем - на много места отказват да ме наемат, защото мислят, че съм богат и просто се правя на интересен. Абсурдно е - едва свързвам двата края, а не ми дават работа, защото ме мислят за милионер!

Децата ми липсват, а най-лошото е, че със съпругата ми вече нямаме никакви отношения. Тя ме обвини, че съм взел парите от наследството преди 2 години и съм изоставил нея и децата. И въпреки че днес знае истината, не можем да си говорим и да си простим."