Майк Тайсън разказа любопитна история от миналото в изповед за подкаста на друга култова фигура в американския спорт - Денис Родман.

Боксовият шампион тренира като луд за завръщане на ринга, макар и само в демонстративни мачове. На 53 години, Тайсън напоследък е особено активен в медийните си изяви, но - съгласете се, обикновено има и какво интересно да ни каже.

"Когато ме наказаха за отхапаното ухо на Холифийлд през 1997-ма, не осъзнавах още какво се случва - разказва Майк. - Когато обаче видях глобата - 3 милиона долара, си казах. Човече, това са купища пари, по дяволите!

Но да призная, аз изкарах верятно двойно повече от снимките с фенове и най-вече - със знаменитости, как се правя, че им отхапвам ушите. Каниха ме в студия, снимахме реклами, правих го по благотворителни вечери и големи церемонии в Холивуд... Върнах си не само парите от глобата, а доста повече. Чисто финансово, аз съм на плюс от тази случка."

Тайсън върна лентата към въпросния мач с Ивендър Холифийлд, в който необяснимо отхапа парче от ухото на съперника и бе дисквалифициран.

"Той ме чукна един-два пъти с глава и ме разгневи. Падна ми пердето - спомни си Майк. - Всъщност, исках да го захапя за лицето, да отхапя парче от бузата му или носа му. Но го направих с ухото.

Не мога да си обясня, просто бе инстинкт, нещо подсъзнателно."

А какво става с тренировките? Свидетели казват, че някогашният шампион изглежда в невероятна форма за своите 53 години.

"Тренирам точно от шест седмици - каза Тайсън. - Усещам тялото си съвсем различно, трансформацията е огромна. Имам много сила и пъргавина, въпреки че в първите дни бях гроги след всяка тренировка.

Ще направя няколко мача и ще събера няколко милиона долара от тях. Всичко ще дам за благотворителност. И освен това ще се почувствам отново като шампион."

Снимка: Getty Images/Guliver Photos