Дни след като навърши 38 години, боксьорът Тервел Пулев гостува в онлайн предаването #Maтине с Рени и Вяра! Вместо ние да му готвим изненада, той ни направи такава - с новината, че ще се бие не в края на март, както се говореше, а в края на януари 2021. И то не къде да е, а в Африка.

Трикратният европейски медалист и носител на бронзовия медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. предприема боен поход за 16-та победа, след като вече 15 пъти бе непобедим на ринга! 

"В последната година всеки има в неговата сфера нещо, което е мечтал да направи и се е отложило. Това, което ще споделя за моите фенове и поддръжници в #Maтине е, че мачът, за който се готвя няма да се проведе в края на март, а в края на януари. Ще се проведе на юг, в Африка", каза Тервел Пулев, открехвайки вратичката за повече въпроси в следващите оставащи две седмици до двубоя.

"Опонентът ми има повече мачове от мен. Силно казано е да се притеснявам за срещата, обаче. Това ми е работата. Разбира се, има и тръпка, не е съвсем да не го усещам, но знам какво ме чака. И за какво трябва да се подготвя и смятам, че съм в сериозен график!", сподели с Вяра и Рени Тервел. 

След интервюто в #Матине медалистът разкри детайли за срещата и в профила си в социалните мрежи. С екипа му са избрали Танзания като дестинация за мача, заради по-леките мерки срещу коронавируса там. А срещу него ще застане опитният боксьор Мероро от Намибия.

Датата за първия от най-важните мачове на 2021 г. е 29 януари.

Казваме първия, защото малко преди да изпратим Тервел, ни бе споделено, че Кубрат също ще се изправи на ринга през пролетта! 

Тервел пристигна в студиото на #Maтине след тренировка, за да поговорим и за това как пандемията променя не само ежедневието, но и хората; за уроците от загубата на Кубрат през декември от Антъни Джошуа и защо провалът е друг вид победа. 

"Мисля, че по стечение на обстоятелствата станах доброволец в "СофияМед" на два пъти. Така тръгна 2020 година, че  бях много свободен. Имаше липса на информация, която да обяснява цялата ситуация, която ни връхлетя и имаше възможност да се включа да помагам, която приех. Правех всичко, от което имат нужда - нещо като санитар бях. Но ако ме накарат нещо, което е извън тези функции, не съм се мръщил. Правих всичко, което би било от полза", разкрива за опита си като доброволец в битката срещу коронавируса известният спортист. 

Тервел споделя, че самият той не се е страхувал от болестта, но близките му приели остро решението му да помага на лекарите и пациентите. 

"И жена ми, и хора от моето обкръжение ми казаха да не ходя там, да си стоя вкъщи. Всеки ден отивах на смяна и се прибирах вкъщи вечерта. Не съм се притеснявал за мен, че съм лепнал нещо. Жена ми имаше такива опасения, но от позицията на времето се вижда, че не е станало кой знае какво. Всъщност и двамата с жена ми изкарахме коронавируса в периода, в който въобще не ходих в болницата. През септември...", казва Тервел. 

Самият той не се е изследвал за антитела. Завеждащият отделението му казал, че подобно изследване не му трябва. Тервел споделя също, че все още не знае достатъчно за ваксините срещу COVID-19 и затова засега не е взел решение да се ваксинира. 

"С течение на времето мисля, че ще придобия представа и ще видим", казва той. 

Човешки опитът в болницата му дава поглед как се работи там, как се посрещат пациентите и какво се случва след това. 

"За мен бе привилегия", отчита Пулев и заявява, че не го е правил за показност, макар че много медии са настоявали за интервюта и репортажи с негово участие. 

По време на пандемията, името на Тервел не се споменава само покрай мача на брат му и доброволчеството, но е използвано и в опит за измама в интернет, заедно с това на Кубрат, разкрива още спортистът. Хора настоявали да получат награди от Пулеви, защото са били подведени от неизвестни мошеници. 

Дали братята Пулеви биха реагирали на подобен тип машинации? Ще научите от видео интервюто на Рени и Вяра! 

С малки изключения, в пандемията Тервел вижда повече позитиви, отколкото негативи. 

"Старая се да се адаптирам към мерките срещу коронавируса и го приемам от хубавата гледна точка. Стоя си повече вкъщи, обръщам внимание на най-близките си и премислям нещата. Не знам доколко се презастраховаме с тези мерки, но гледам и другата страна и за мен плюсът е точно това - да си остана вкъщи", казва още Тервел. 

По думите му, пандемията е имала своя мисия - да събуди човешкото у хората. Или поне така би трябвало да се случи след толкова трудности. 

"Осъзнаваме, че една прегръдка, една целувка, едно ръкостискане вече са дефицит. Би трябвало да осмисляме нещата", споделя боксьорът. 

Дисциплината и мотивацията на спортистите е това, което му е помогнало да приеме по-лесно и спокойно ситуацията. Независимо от условията, в които са поставени, спортистите се адаптират, казва той. 

Ако може да опише 2020 година с няколко думи... той избира само една: Пауза!

Но 2021 година е тук, за да му помогне да осъществи това, което не е постигнал в тази пауза в своята професионална сфера - следваща победа на ринга!  

Гледайте #Матине с Рени и Вяра от вторник до петък, от 09:00 аса в Dir.bg