Немският тенисист от руски произход Александър Зверев се оплака от интезивната програма на турнира в Мадрид, където той загуби финалната среща от чудото Карлос Алкарас. В полуфиналната фаза той се изправи срещу Стефанос Циципас, като срещата продължи до 1:30 сутринта, а това го е лишило от възможността да се възстанови.

"Организаторите се провалиха тотално. По време на полуфиналите трябваше да си легна в 4:30 сутринта. Това обяснява защо не бях в най-добрата си форма по време на финала. Тенисът е динамичен спорт и трябва да си отпочинал, за да постигаш резултати, а аз нямах тази възможност. Не може да нямам нормален сън и после да се изправя срещу тенисист от световна класа. По време на двубоя виждах всичко на забавен кадър. Бях изключително изморен. Шансът ми за успех беше откраднат от лошата организация. Всеки вижда грешките, които допуснах по време на мача, но никой не вижда причините", оправда се световният № 3.

Бившият тенисист Марк Петчи подкрепи позицията на Зверев.

"Парите очевидно са по-важни от тениса. Това не е нормална спортна програма.

Не може да се организират турнири толкова често. Не може да не се дава възможност за почивка на тениситите. Нелепа организация. Световната тенис федерация трябва да направи нещо по въпроса", каза той.

Зверев ще вземе участие в откритото първенство на Италия, като първите мачове вече започнаха. Той ще стартира от втори кръг, което ще би трябвало да му даде време за почивка.