Силнто българско представяне от началото на Sofia Open се пренесе и в турнира на двойки.

Там нашият тандем, съставен от Александър Лазаров и Александър Донски, победи с 4:6, 6:3, 10:8, френско-пакистанската двойка на Фабрис Мартен и Айсам Куреши.

С подкрепата на публиката по трибуните, родният тандем, който ни представяше и в Купа "Дейвис", успя да осъществи обрат срещу силни опоненти, които са специалисти в играта на двойки.

Проблемът на Лазаров и Донски бе в началото на мача, който те започнаха неуверено и допуснаха ранен пробив, който се оказа фатален за изхода на първия сет.

Във втория сет обаче нещата се промениха. Донски и Лазаров осъществиха така ценният пробив в средата на частта, поведха с 4:2, а впоследствие спечелиха с 6:3, като в последния гейм трябваше да спасяват брейкбол.

Така се стигна до доста драматичен финален сет във формат на тайбрек до 10 точки. Всичко започна чудесно за българите, които дръпнаха с 5:2 в резултата, но бързо допуснаха изравняване до 5:5.

Тайбрекът продължи да върви точка за точка, докато при 8;8 удар от форхенд на Куреши не излезе в аут. Това означаваше мачбол за нашия тандем, който те реализираха и грабнаха победата.

Във втория кръг ще ги очаква още по-тежко предизвикателство в лицето на първите поставени - италианците Фабио Фонини и Симоне Болели.

По-рано днес те победи Марк-Андреа Хюслер и Бернабе Сапата Миралес с 6:3, 5:7, 10:8.

България има ще една двойка в основната схема. Това са Пьтр Нестеров и Янаки Милев, които ще играят с американските братя Джак и Джам Вейн.