Гаел Монфис е първата звезда на световния тенис, обявила участието си на "София Оупън" 2021.

Французинът е десеткратен шампион в турнирите на АТП и един от най-атрактивните играчи. Където е той, шоуто е гарантирано.

Миналата седмица в Синсинати той записа победа номер 500 в мач от АТП тура, а днес се изкачи до номер 20 в световната ранглиста. За Монфис това ще бъде второ участие на "София Оупън" след полуфинала му през 2019 година.

"Здравейте! С удоволствие ви съобщавам, че ще играя на "София Оупън" от 26 септември до 3 октомври. Чакам с нетърпение да ви видя на трибуните", заяви французинът в специално видео обръщение към българските фенове.

Навършващ 35 години следващата седмица, Монфис е сред най-големите шоумени на корта вече повече от десетилетие. Артистичните му изяви са много, а малко са турнирите по света, в които не е вдигал публиката на крака със зрелищните си изпълнения.

Новото при Монфис, в сравнение с участието му на "София Оупън" преди две години е, че този път вече е семеен. Французинът се сгоди през април, а през юли се венча за номер 6 в ранглистата на УТА Елина Свитолина.

България беше сред малкото държави в света, които проведоха надпревара от АТП тура след прекъсването на сезона миналата година заради пандемията.

През 2021-а продължава престижната за страната традиция с шестото поредно издание на най-големия тенис турнир, провеждан у нас.